velikost textu: A A A

Alkohol za volantem: opilí řídili a bourali

Hodonínsko – Téměř šest set tisíc korun. Taková je škoda po dvou dopravních nehodách, které šetřili dopravní policisté o víkendu na Hodonínsku. Za oběma stál alkohol a opilí řidiči mohou jít až na tři roky za mříže za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

K první dopravní nehodě došlo v noci z pátku na sobotu v Dolních Bojanovicích, kde za volant usedla jednadvacetiletá žena. Když vzala auto své matce, vyrazila na cestu po obci. „Při prudkém otáčení na silnici nacouvala na zvýšený obrubník parkoviště a narazila do dvou automobilů, které v místě parkovaly. Škoda dosahuje částky osmdesát tisíc korun," sdělil hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník. Při dechové zkoušce žena nadýchala dvě promile alkoholu.
 
Druhou nehodu způsobil v sobotu večer mezi Žarošicemi a Nížkovicemi devětačtyřicetiletý řidič Volkswagenu Golf, když nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. „V pravotočivé zatáčce přejel do protisměru a bočně se střetl s protijedoucím Vokswagnem Passat. Řidič Golfu po střetu najel se svým automobilem zpět do pravého jízdního pruhu a poté vyjel mimo silnici. S autem skončil ve stromu," popsal děj nehody Zámečník. Žádný z řidičů neutrpěl vážnější zranění. „Zatímco řidič Passatu byl při řízení střízlivý, řidič Golfu nadýchal 2,2 promile alkoholu," doplnil Zámečník s tím, že škoda je téměř půl milionu korun.
 
Autor: Zuzana Černá